Wat doet Boekhouder Alkmaar

Begeleiding van de startende ondernemer

Wat doet Boekhouder AlkmaarDe startende mkb’er en zzp’er heeft vaak behoefte aan een maximale begeleiding terwijl er nog weinig of geen inkomsten zijn gemaakt. Omdat Boekhouder Alkmaar ernaar streeft met al zijn klanten een langdurige relatie op te bouwen, zijn wij graag bereid om tijd en energie in een startende onderneming te investeren.Wij kunnen een startende zzp’er of mkb’er o.a. helpen bij het inrichten van hun administratie, kredietaanvraag bij banken en de bepaling van ondernemersvorm.

Overstappen van ander administratiekantoor

Bent u niet tevreden over uw huidige accountant (te duur, niet bereikbaar) of administratie kantoor? Bel dan Boekhouder Alkmaar voor een vrijblijvend gesprek (gratis).  De praktijk wijst uit dat een ZZP’er, MKB’er het beste  per 1 januari kan overstappen naar een nieuw administratiekantoor.Bij overstap op 1 januari kan de huidige boekhouder het afgelopen boekjaar afronden en boekhouder Alkmaar beginnen met het nieuwe boekjaar op basis van de cijfers van het afgelopen boekjaar.

Welke ZZP’ers kiezen voor Boekhouder Alkmaar?

  •  Ondernemingen (mkb, zzp) die per 1 januari starten.
  •  Ondernemers die hun administratie in het verleden zelf bijhielden of door een bevriende kennis lieten bijhouden. Zij willen tijd vrijmaken voor hun corebusiness of tijd besteden aan hun kinderen, kleinkinderen.
  •  Ondernemers die overstappen uit onvrede met hun huidige administratiekantoor. De praktijk wijst uit dat deze groep ondernemers veelal klaagt over het gebrek aan persoonlijke begeleiding en de hoge rekeningen.

Wat doet Boekhouder Alkmaar

Wat doet Boekhouder Alkmaar

Hierbij verzorgt boekhouder Alkmaar  uw volledige administratie. Van het invoeren van inkoopfacturen, het verwerken van mutaties van de bank, giro en kas in een administratie pakket tot en met het verzorgen van de jaarrekening, en het indienen van de aangifte Inkomstenbelasting en/of Vennootschapbelasting.

U verzorgt uw administratie zelf

Wat doet Boekhouder AlkmaarHierbij controleert Boekhouder Alkmaar uw administratie per drie maanden en maken wij een kwartaalverslag op. Deze optie wordt alleen aanbevolen aan de ZZP’er/MKB’er die wél over enige boekhoudkundige kennis beschikt. Het invoeren van de inkoop-, verkoopfacturen, mutaties bank, giro en kas in een administratie pakket geschiedt dan door de ZZP’er zelf. Indien u uw boekhouding zelf wilt doen, kunnen wij u adviseren bij de inrichting hiervan.

Beschikt u niet over boekhoudkundige kennis besteedt uw administratie dan uit, de praktijk wijst uit dat als u uw boekhouding zonder administratieve kennis gaat verwerken er vele fouten insluipen. Wij zijn dan meer tijd kwijt met het corrigeren van uw boekingen dan als we deze boekingen zelf hadden gemaakt. Terwijl u verwacht goedkoper uit te zijn…

Wij gaan echter uit van juiste en volledige weergave van de werkelijkheid.

Belastingaangiften regio Alkmaar

Boekhouder Alkmaar verzorgt graag uw belastingaangiften. Ook het beantwoorden van vragen door de belastingdienst met betrekking tot uw aangifte willen wij voor u verzorgen. Verder verzorgen wij bezwaarschriften.

BTW aangiften.

Afhankelijk van de grootte van uw onderneming, per maand, per kwartaal of jaar. Wij berekenen aan de hand van uw omzetcijfers, betaalde voorbelasting en import de af te dragen of te ontvangen omzetbelasting.

Inkomstenbelasting

Uw jaarlijkse aangifte. Waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met de aanwezige belastingaftrekmogelijkheden als ondernemer met investeringsaftrek en meewerkaftrek, zelfstandigenaftrek en als particulier met persoonsgebonden aftrek, lijfrente en inkomsten uit eigen woning.

Weten wat doet Boekhouder Alkmaar?