Naast een dagelijkse krant, nieuwsbrief en een website onderhoud Cobouw tegenwoordig ook een online netwerk. Bouwprofessionals kunnen lid worden van de Cobouw-groep op de sociale netwerksite LinkedIn.

Naast het supersnel op de hoogte zijn van het allerlaatste bouwnieuws biedt zo’n netwerk ook de mogelijkheid op een snelle manier in contact te komen met andere bouwers, toeleveranciers en opdrachtgevers. Sinds de oprichting van het Cobouw-netwerk eind april 2009 groeit het aantal actieve leden gestaag. Inmiddels kunnen we wel stellen dat de groep een ‘blijvertje’ is op het wereldwijde web.

LinkedIn is een virtueel sociaal netwerk, actief sinds mei 2003, dat gericht is op vakmensen. In mei 2009 waren er wereldwijd meer dan 40 miljoen geregistreerden. In 2007 was het het snelst groeiende sociale netwerk in de VS. Nederland is verhoudingsgewijs een van de grootste gemeenschappen. De gemiddelde LinkedIn-gebruiker is een man van 41 en heeft 15 jaar werkervaring. Opmerkelijk genoeg komt dat behoorlijk overeen met de gemiddelde Cobouw-lezer.

Het belangrijkste doel van LinkedIn is geregistreerden te laten profiteren van elkaars (zakelijke) netwerk. Dat gebeurt door contacten te leggen met anderen die je vertrouwt.

Deze lijst van contacten kan op verschillende manieren worden gebruikt. Een netwerk is opgebouwd uit je directe contacten, de relaties van je contacten, enzovoort. Al deze personen kunnen behalve direct haar of zijn netwerk ook uitbreiden via een introductie door een reeds in het eerste- of tweedelijnsnetwerk aanwezige contactpersoon. Het netwerk kan gebruikt worden voor het vinden van een baan, andere personen of zakelijke kansen, via aanbevelingen vanuit je netwerk. Werkgevers kunnen bovendien vacatures plaatsen en mogelijke kandidaten zoeken. Werkzoekenden kunnen het profiel van managers raadplegen en ontdekken welke van hun bestaande contacten haar of hem kan introduceren. Door het systeem van doorverwijzen via een in je netwerk aanwezig contact ontstaat vertrouwen tussen de deelnemers aan het netwerk.

Lid worden kan via www.cobouw.nl

boekhouder alkmaar